Bedrijfsmentor

Iedere dag sta je als bedrijfseigenaar met personeel of manager voor kleine en grote uitdagingen die het uiterste van je vergen. Je geduld wordt continue op de proef gesteld, IT werkt niet altijd even goed mee en opeens lopen juist de klanten waarvan je dacht dat ze 100% tevreden waren weg. Het is eenzaam aan de top, je drive om altijd beter te willen en het beste uit jezelf te halen zorgt soms voor hoofdbrekens. Hoe ga je dit nou weer oplossen.

Ondertussen kijkt je personeel je vragend aan. Ze willen leiderschap en duidelijkheid, vooral als er veel onduidelijkheid is. Ze vallen je visie aan, stellen je op de proef en spreken twijfels uit over je beslissingen. Helaas zeggen ze nooit eens hoe goed al die andere beslissingen waren, waardoor zij elke maand braaf hun salaris gestort krijgen. Het is eenzaam aan de top.

Maar dat wil niet zeggen dat je het alleen moet doen. Ook thuis of in je directe omgeving wordt je niet altijd begrepen, moet je nu alweer werken? Je hebt het toch goed, waarom neem je zoveel risico?

Veel van de onderwerpen gaan volledig aan ze voorbij, winstuitkeringen en holdings zijn geen gemeengoed binnen je vriendenkring. Een Beheer BV? Waarom zou je, dat is toch alleen maar meer administratie? Je bedrijfsmentor weet wel beter.

Vrienden zijn geen mentor

Hoe lief je ze ook vind, zakelijk gezien heb je er niet altjd veel aan. Wat als je nu eens iemand zou hebben die zelf bekend is met al die dagelijkse obstakels en het nemen van grote beslissingen waarbij mensenlevens soms negatief geraakt kunnen worden. Die werving en ontslagen op zijn duimpje kent. Een rasondernemer die al reorganisaties moest uitvoeren, inhuur van tijdelijk personeel begrijpt, een professioneel MT kan opzetten en begeleiden. Zo’n echte netwerker, die komt brengen in plaats van halen. 

Gelijkwaardigheid als basis

Ga dan eens praten met iemand die alles al eens een keer heeft meegemaakt. Iemand die voor de heetste vuren zooals reorganisaties, overnames en faillisementen heeft gestaan, iemand die in het verleden al meer dan 100 mensen aanstuurde en daarin al de nodige fouten heeft gemaakt. Een leider pur sang, die na elke tegenslag opveert en opnieuw veroveringen doet. Iemand die gelijkwaardigheid hoog in het vaandel heeft staan, zodat je echt kunt sparren over je grootste uitdagingen. 

 

We praten over Alexander van Weelden, met meer dan 30 jaar ervaring als internationaal ondernemer is hij tegenwoordig bedrijfsmentor en leiderschap docent van DGA’s en management teams. Als internationale ondernemer heeft hij een enorm netwerk, dat jou sneller op weg kan helpen. Alex houdt van ondernemers en managers die op eigen kracht willen en durven groeien, die de pijn van groei in de organisatie ervaren en zich open willen stellen voor ervaringen van anderen.  

Betrokken bedrijfsmentor

Wat Alexander van Weelden onderscheidt van andere mentoren is zijn vermogen om van je zwaktes jouw kracht te maken. Vanuit zijn passie voor processen en leiderschap zorgt Alexander ervoor dat knelpunten verdwijnen en je organisatie sterker wordt dan ooit. Maar niet iedereen komt in aanmerking voor zijn hulp, er zijn altijd maar enkele plekken voor nieuwe mentorschappen. Want een mentor is direct betrokken bij je onderneming, neemt de tijd voor je. Echte gesprekken die erom spannen, die je uitdagen en die je helpen bij grote tegenslagen.

Mentorschap aanvragen. Je bedrijfsmentor leert je omgaan met jouw foute eigenschappen als leider en ze anders inzetten zodat je leiderschap en dus je winstgevendheid verbetert. Luisteren jouw medewerkers voor je gevoel niet? Heb je het gevoel dat je altijd alles zelf moet doen? Denk jij dat je klaar bent voor een persoonlijke groeispurt? Dan is het tijd voor een mentorschap van Alexander van Weelden.

Jouw start met Empathisch Leiderschap begint met een webinar