Jaartje verder

Wow, het is inmiddels alweer een jaar geleden dat we zijn gestart met Anacea. Voor mij is het oprichten van een bedrijf niet nieuw. Inmiddels heb ik al een aantal bedrijven achter de rug. De reden van het oprichten van Anacea was toch heel anders. Even een klein stukje prehistorie, dan is het verhaal een beetje beter te begrijpen. 

Zelf ben ik geboren met een spierziekte. Als kleine jongen ben ik altijd heel ondernemend geweest waarbij het ondernemerschap en het werken met een team de grootste drijfveren waren. Nu ben ik voor het eerst iemand tegengekomen met dezelfde eigenschappen. Het verschil is dat mijn huidige zakenpartner niet wist dat ze ondernemer was. Wel heeft ze een spierziekte en heel veel talent. 

Na anderhalf jaar haar manager  en coach te zijn geweest. Ben ik er achter gekomen dat ze zoveel talent had, dat ik hier wat mee moest doen. De werkgever had geen oog voor de mogelijkheden. Voor mij was sowieso het moment aangekomen voor een nieuwe uitdaging in de vorm van een onderneming. 

De overeenkomsten tussen ons twee waren opvallend. Allebei een spierziekte, dezelfde belevingswereld. Affiniteit met IT en nerdy,  ondernemend en vooral een nuchtere en servicegerichte kijk op de relatie met  de klant. 

Dus de conclusie was duidelijk: aan de slag. Een jaar verder zijn we met een geweldig leuk team van zeven. Stuk voor stuk bijzondere en getalenteerde helden. Veelal een stuk jonger dan ikzelf. Het leuke is dat ik nog veel van ze kan leren. Belangrijker is dat onze klanten vooral blij met ze zijn en energie krijgen van hun motivatie, creativiteit en idee├źn. 

Het gedachtegoed van onze onderneming is terug te vinden in ons logo en slogan. Een brein voor het talent en creativiteit en een rolstoel staat voor het feit dat wij werken met teamleden met een beperking. De rolstoel staat onderste boven, dat heb je goed gezien. Onderste boven staat voor eigenwijs, net even anders, denken in mogelijkheden en niet in beperkingen. Dat is wat je leert als je je leven lang een handicap hebt. 

Verandering begint met een enkele webinar