Laat je niet beperken

Als je geboren bent met een beperking, dan zijn de kansen die je hebt of krijgt vaak beperkt. Het maakt niet uit wat voor een beperking, dat is iets wat je zelf mag invullen. Zelf heb ik mijn kansen moeten creëren en ik kan je vertellen, dat was niet altijd even gemakkelijk. De juiste mensen om je heen, eerlijk zijn en een beetje geluk hebben helpt wel. In ieder geval in mijn situatie. 

Niet iedereen heeft de energie, kennis of dat beetje geluk om vooruit te kunnen komen in het leven. Dus het werd tijd om die mensen te helpen die hulp kunnen gebruiken. Samen met mijn compagnon hebben we daarom Stichting the Misfit Factory en Anacea b.v. opgericht en hebben we al een aantal personen kunnen helpen. 

Je zou maar een jaar of 28 zijn en er achter komen dat je een vorm van autisme hebt. Alles valt op zijn plaats, maar je moet er ondertussen wel mee leven. Om privacy redenen ga ik geen naam noemen. Hij heeft een aantal opdrachten gedaan voor Anacea, Maar door gebrek aan kennis van onze kant hebben we toch afscheid moeten nemen van elkaar. Ondanks het feit dat wij niet meer samen verder konden hebben wij voor hem een baan geregeld bij een gerenommeerd IT bedrijf. Missie geslaagd! Hij heeft nu een fijne baan met een goede werkgever die open staat voor de uitdagingen waar hij dagelijks mee te maken heeft. 

Een jonge MBO student met wie wij een jaar geleden in contact zijn gekomen ziet de wereld ook heel anders dan wij dat doen. Dat is niet perse verkeerd. Maar zowel hij als wij zijn op zoek naar de juiste manier om te communiceren. Niet ieder persoon met autisme is hetzelfde. Iedereen is anders, autisme of niet. Daarom moet je elkaar goed leren kennen. Inmiddels heeft hij zijn MBO diploma op zak. Nu door naar de volgende stap. Als een professionele omgeving al lastig is voor een ex-student, stel je eens voor hoe het is als je een vorm van autisme hebt. Tijd voor een stage bij een relatie van Anacea. En wat heeft hij het naar zijn zin. Hij kan nu dagelijks zijn kennis in programmeren in de praktijk brengen. 

Om je vooruit te helpen hoef je voor ons niet autistisch te zijn. Mijn compagnon en ikzelf hebben allebei een spierziekte. Zoals gezegd de beperking maakt niet uit. Ben je al jarenlang gefascineerd van IT in de meest ruime zin of ken je iemand die verder wil, neem dan eens contact met ons op. Ik weet het, het kan een grote stap zijn en je wilt niet teleurgesteld zijn. Maar neem toch eens een eerste stap en kijk waar het toe leidt.

Sta je als IT partner open voor samenwerken met mensen met een beperking of wil je als organisatie gevolg geven aan de participatiewet neem dan contact met ons op. Wij zijn op zoek naar leuke opdrachten waar we onze kennis en talenten kunnen laten zien.

Verandering begint met een enkele webinar